Három napos gyereknap!

Szerencsésnek mondhatják magukat a besnyői gyerekek. Három napon át tartanak a községben a gyermeknapi programok. Az Alma Együttes is koncertezett a kicsiknek május 28-án.

„Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt…” Ezzel a mottóval május 28-án, szerdán rendezett utó-gyermeknapot a Sziront’Art Közhasznú egyesület a helyi Pöttömsziget Óvodában. A csengettyűiről híres szervezet tanórán kívüli foglalkozásokat biztosító Kul-Turi-pályázatának témanapjával szerzett felejthetetlen napot az óvodásoknak. A kicsik délelőtt játékos táncházzal egybekötött zenés foglalkozáson ismerkedhettek a népi hangszerekkel (tamburával, kobozzal, citerával, népi furulyával, kavallal, tilinkóval). Majd bábszínházi előadáson szurkolhattak a teknős és a nyúl versenyfutásának. Közben az egyesület jóvoltából népi játszóteret, ugrálóvárat varázsoltak az óvoda udvarába, de nem maradhatott el az arcfestés sem. Sőt a játszótéren igazi bohóc szórakoztatta a kicsiket lufihajtogatással. A nap fénypontja minden bizonnyal a népszerű gyerekzenekar, az Alma Együttes koncertje volt. A szabadtéri színpad előtti nézőtér amilyen gyorsan megtelt, olyan hamar ki is ürült. A gyerekek a színpad előtt az együttessel táncolták végig a koncertet.

A gyereknapi programok folytatódnak. Május 30-án a helyi általános iskolában szervezik meg a játékos délutánt, 31-én pedig a falu önkormányzata rendezi meg hagyományos családi napját.

Képgaléria a Szironta Együttes Facebook-oldalán: www.facebook.com/csengettyu