A projektről

Szervezetünk 2013. január 14-én nyújtotta be támogatási kérelmét a TÁMOP-3.2.13-12/1. számú, “Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” című pályázati felhívásra. A Sziront’Art Közhasznú Egyesület bár klasszikus értelemben nem “intézmény”, mégis jogosult volt a támogatási kérelem benyújtására, hiszen a helyi önkormányzattal kötött közfeladat-átvállaló szerződés alapján közművelődési tevékenységet is végez.

A pályázat benyújtásával célunk az volt, hogy a térség nevelési-oktatási intézményeiben értékes és hasznos programokat biztosíthassunk a diákok számára a saját eszközeinkkel: népzenével, csengettyűkkel, tárgyalkotó foglalkozásokkal.

Bár benyújtott pályázaton szakmailag megfelelt, azonban az első döntés tartalék listára helyezés volt, hiszen a konstrukció első előirányzati összege kimerült. Szerencsére 2013 őszén újabb forrásátcsoportosítás történt, így a “Kulturit” is támogathatták, így 100%-os támogatási intenzitással 25.000.000 Ft-os költségvetéssel kezdődhetett el a munka.

A projektben 8 település (Beloiannisz, Besnyő, Iváncsa, Lovasberény, Martonvásár, Pusztaszabolcs, Ráckeresztúr, Velence) 9 nevelési-oktatási intézményében – hiszen Besnyőn az iskola és az óvoda is partnerünk – kezdődhet meg a tanórán kívüli foglalkozások szervezése.

A “Kulturi” 3 személy részére biztosít foglalkoztatási lehetőséget: a projektmenedzser és a projektasszisztens mellett egy pénzügyi vezetőt is munkaviszony keretében alkalmazunk, míg tíznél is több közreműködő megbízási jogviszony vagy vállalkozói szerződés keretében segíti a projekt szakszerű és a feltételeknek megfelelő megvalósítását.

A projekttel kapcsolatosan további információt kedden és szerdán 10-16-ig nyitva tartó projektirodánkban kaphatnak az érdeklődők:
2456 Besnyő, Petőfi utca 3-5.
Telefon: 06 25 222 111
E-mail: iroda@kulturi.hu

Kulturi - projekttábla